Rolstoel-badminton

Rolstoel-badminton

Waarom sporten?

Sporten en bewegen maakt voor veel personen deel uit van de vrijetijdsbesteding. Regelmatige sportbeoefening is niet alleen goed voor de conditie en de gezondheid, bovendien worden sociale contacten gelegd tijdens en na de activiteiten. Voor iedereen, ook voor mensen met een beperking, is sportparticipatie in vele opzichten nuttig en zinvol !

Waarom badminton?

Badminton is een sport waar iedereen kan mee starten: jong of iets minder jong, recreant of competitiespeler, sporters met of zonder een beperking. Badminton is zeer toegankelijk en geeft al vanaf de start veel spelplezier aan iedereen.

Voor wie?

Badmintonclub VLABAD wil via rolstoelbadminton ook mensen met een motorische beperking aan het sporten krijgen en dit op regelmatige basis, in kwaliteitsvolle omstandigheden én zoveel mogelijk geïntegreerd in de bestaande werking van de club. Of je nu op recreatieve wijze “een pluimpje wil komen slaan” of eerder voor het competitieve werk wil gaan en ook aan tornooien wil deelnemen, bij ons ben je welkom !

Wanneer?

Gedurende het hele jaar kan je elke dinsdag van 19u30 tot 21u30 en elke donderdag van 19u30 tot 22u00 bij ons aan de slag.

Waar?

Sporthal “De Ruffel” is gelegen in de Nellekensweg 1 te Wortegem-Petegem (deelgemeente Petegem). Deze nieuwe sporthal (geopend in 2012) is volledig aangepast voor rolstoelgebruikers (aangepaste toegang, kleedruimte, sanitair,…)

Wat kost het?

De eerste 3 keer kan je helemaal gratis komen badmintonnen. Heb je de smaak te pakken, dan kan je voor 90 € een volledig kalenderjaar lid worden. In dit bedrag zit zowel je aansluiting bij Badminton Vlaanderen als je verzekering inbegrepen.

Meer informatie?

Wens je meer informatie, heb je nog praktische vragen of wil je meewerken om onze rolstoelwerking uit te bouwen, aarzel dan niet om contact op te nemen met Rüdiger Desmet (0499/36.56.61) of via e-mail op rudiger.desmet@vlabad.be.