Visie

Ignace van bost

Trainer

Trainer Ignace Van Bost is in 1996 gestart met lessen voor de jeugd. Door zijn inzet en de drang naar verbetering is onze jeugdwerking steeds gegroeid. Tot op vandaag ontfermt hij zich met plezier over de trainingen en de toekomst van de jeugd bij BC VLA-Bad.

Waarom badminton?

Na de vele uurtjes achter de schoolbanken, kan het zinvol en aangenaam zijn om de benen eens te strekken. Het is bewezen dat actief bezig zijn met leeftijdsgenootjes goed is voor lichaam en geest. 

Badminton is een sport met lage technische instapdrempel. Omdat het zo toegankelijk is, geeft badminton al vanaf de start veel spelplezier aan iedereen.

Voor wie?

Iedereen die wil proberen, vanaf 5 jaar. Onze jongste spelers spelen MiniBAD op een half veld, vanaf ongeveer de leeftijd van 8 jaar wordt er gespeeld op het volledige veld. 

Iedereen bepaalt zelf hoe ver hij of zij wil gaan met badminton: je kan enkel voor je plezier ‘op een pluimpje komen slaan’ of voor het competitieve werk gaan door extra training te volgen met de Alfagroep en aan tornooien deel te nemen en op termijn door te groeien naar de competitie. Verschillende niveaus zijn mogelijk en bespreekbaar, de keuze is aan jou!

Nevenactiviteiten

Wij organiseren naast de trainingen ook een tal van nevenactiviteiten zoals thematornooitjes, uitstappen naar de film of bowling, kennismaking met padel, blacklight badminton, een fantastisch zomerkamp … Samen leuke dingen doen en je goed voelen in groep is voor ons van groot belang. 

Meer weten?

Wens je meer informatie of heb je nog praktische vragen, aarzel dan niet ons te contacteren via jeugd@vlabad.be.