Trainingen

Gratis try-out 

Heeft je zoon of dochter zin om eens kennis te maken met badminton? Kom gerust naar een van onze trainingsmomenten en spreek een van de trainers aan. Je zoon of dochter kan een 3-tal trainingen gratis meevolgen. Daarna kunnen jullie beslissen om definitief in te schrijven.

  •  5- 8 jaar: MiniBAD (zie hieronder)
  • Vanaf 8 jaar: trainingsmomenten voor beginners (zie tabel)

Speelgelegenheden voor jeugdspelers

Speelgelegenheden schooljaar 2020 -2021:

DagTijdstipGroepTraining o.l.v.Plaats
Maandag18.30 – 20.00 u.AlfagroepIgnaceSportzaal Groenstraat, Oudenaarde
Dinsdag18.30 – 19.45 u.Beginners IgnaceDe Ruffel, Petegem
Woensdag14.00 – 14.45 u MiniBAD
(5 t.e.m 8j)
Ignace

Stedelijke sporthal, Rode Los, Oudenaarde
14.30 – 15.45 uBeginnersMargot
15.45 – 17.00 u.Gevorderden alfagroepMargot

Tijdens de schoolvakanties zijn er geen trainingen. Alleen het eerste weekend van de vakantie is er nog training op zaterdagvoormiddag in sporthal De Ruffel.

MiniBAD

Badminton en bewegen voor kinderen (5-8 jaar)

Wat?

1. Badmintontraining, speciaal voor kinderen van 5 tot 8 jaar …

Om ook de kleinsten onder ons te laten kennismaken met badminton, werd het concept MiniBAD bedacht. Er wordt gespeeld op een verkleind veld, met een verlaagd net en een verkort racket. Haalbaar én leuk! Spelplezier staat dus centraal. Techniek en tactiek wordt op speelse wijze aangebracht.

2. … in combinatie met algemene bewegingsvaardigheden

Naast de specifieke badmintonoefeningen, komen in de training vele uitdagende bewegingsoefeningen aan bod. Zo trainen de kinderen algemene bewegingsvaardigheden, die belangrijk zijn voor hun ontwikkeling. De 12 vaardigheden die zullen worden aangeleerd zijn dezelfde als in het gekende Multimove-aanbod: dribbelen, glijden, heffen en dragen, klimmen, roteren, slaan, springen en landen, trappen, trekken en duwen, vangen en werpen, wandelen en lopen, en zwaaien. Bovendien zullen door de bewegingssituaties die worden geoefend, ook vaardigheden ontwikkeld worden die helpen om de badmintontechniek beter en sneller onder de knie te krijgen.

Kostprijs?

€ 55 per sessie van 10-15 trainingen (verzekering inbegrepen).

Waar en wanneer?

Op woensdagmiddag van 14 tot 15 uur in stedelijke sporthal Rode Los, Oudenaarde. Kom gerust langs om kennis te maken of contacteer ons bij vragen via jeugd@vlabad.be. In samenspraak kan ook beslist worden om deel te nemen aan de gewone jeugdtrainingen voor beginners.