Badminton in coronatijden

Vanaf 8 juni gaan de sporthallen weer open en kan er weer gebadmintond worden in De Ruffel. Uiteraard blijft voorzichtigheid geboden.

Kleedkamers en douches zullen om die reden niet toegankelijk zijn. Je komt dus best in badmintontenue, maar met je badmintonschoenen in je sporttas (sportschoeisel mag steeds pas worden aangedaan in de zaal). De toiletten blijven uiteraard wel open. Er is ook de mogelijkheid om je handen hier te wassen met zeep voor je begint te spelen. 

Ook zijn de volgende maatregelen tijdelijk van kracht:

Volwassenen

Om veiligheidsredenen is het aantal mensen dat aanwezig mag zijn in de zaal beperkt tot 20 personen. Daarom werken we tijdelijk met een reservatiesysteem. Onze speelmomenten op dinsdag en donderdag delen we tot nader order op in twee shiften: 

  • Shift 1 van 19u30 tot 21u
  • Shift 2 van 21u tot 22u30

Alle ingeschreven leden ontvangen nog tot het einde van de maand wekelijks op vrijdag een mail met een inschrijflink, om een van de twee speelmomenten te reserveren. Zo krijgt iedereen de kans om te komen badmuntonnen op het moment van zijn of haar voorkeur. Ben jij nog niet ingeschreven maar heb je interesse? Mail naar bestuur@vlabad.be.

Jeugd

Ook tijdens de jeugdtraining blijft het maximale aantal toegelaten mensen in de zaal beperkt tot 20. Dat wil zeggen dat er geen publiek aanwezig mag zijn tijdens, voor of na de training. Ouders die hun kinderen komen ophalen verzoeken wij om buiten te wachten.

  • Trainingen voor de Alfagroep starten vanaf maandag terug op van 18u30-20u in het Groenhof.
  • Trainingen op dinsdag voor de eerste- en tweedejaars in De Ruffel worden een kwartier vervroegd. Die vinden vanaf 9 juni plaats van 18u15-19u30.
  • Op woensdag 10/06 is er geen training. Vanaf woensdag 17/06 start U9 opnieuw op van 14-15u, de eerstejaars gevorderden van 14u30-15u45 en de Alfagroep van 15u45-17u.
  • Op zaterdag zijn er voorlopig geen trainingen.

We onderzoeken de mogelijkheid om de trainingen te laten doorlopen tijdens de zomervakantie voor wie wenst. We houden jullie hiervan op de hoogte.

Voor iedereen

We willen uiteraard het risico tijdens het spel zo veel mogelijk beperken. Daarom vragen we aan iedereen om zijn of haar gezond verstand te gebruiken.

  • Blijf aub thuis als je ziek bent of symptomen van corona vertoont
  • Hou zo veel mogelijk afstand.
  • Geef geen handjes na het afronden van een wedstrijd, maar groet elkaar op een andere creatieve ‘social distancing’-vriendelijke manier.
  • Mondmaskers zijn niet verplicht, wie zich veiliger voelt met een mondmasker mag er uiteraard wel een dragen.